Cizrna - cicer

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Cizrna - cicer

Re: Cizrna - cicer

od Janek » stř kvě 07, 2014 11:19

Jako ze se muzeme prezirat raw jidlem?

Re: cizrna a tak dál

od Návštěvník » sob dub 26, 2014 11:38

Mám stejnou otázku - zda jíst nevařenou cizrnu. Miluji humus a proto se pokusím cizrnu mixovat nevařenou a když to nepůjde, tak naklíčenou. Pokud jde o množství raw jídla, nemusíte se omezovat. Podívejte se na:

http://www.ivanajurikova.cz/
http://www.receptnaspokojenost.cZ

Re: Cizrna - cicer

od Sasha » čtv lis 04, 2010 17:41

no já teda dělal tento týden hummus z klíčený cizrny a asi sem se jí přejedl, nebo vážně nebude tolik zdravá :-D

Re: Cizrna - cicer

od Zarathustra » pon zář 06, 2010 11:24

ok dík, už jsem si koupil takovej robot s odšťavňovačem..ale je to spíš sekundární funkce a odšťavňuje to spíš do polokašovita...

cizrny namáčím vždycky půl kila a tři dny z ní ujídám, (po těch 12 hodinách se jí trochu sezobe, druhej den do salátu, další den rozmačkám třeba s avokádem..)

btw dávám sýry z nepasterizovanýho mléka...jak je na tom vitarián obecně se syrovým masem třeba z ryb?, už dřív jsem v přírodě jedl část štiky s citronem a je to docela dobrý..

Re: Cizrna - cicer

od Kometa » čtv zář 02, 2010 9:45

Ahoj, gratuluji k tvému rozhodnutí a přeji, ať je pro tebe vitariánství co nejméně komplikované a co nejvíce přínosné.

Cizrnu doporučuji klíčit déle než 12 hodin. Půl dne stačí tak na pohanku, luštěniny potřebují delší čas. Já sama je namáčím na 24 hodin (v průběhu jednou proplachuji) a pak ještě asi 2 dny klíčím, aby opravdu vylezly klíčky. Vyzkoušej si sám, jaká délka klíčků ti chutná nejvíce.
Mně osobně klíčená cizrna nechutná, ačkoli vařenou jsem milovala. Spíš mám ráda čočku a mungo. Ale někteří lidé zas ujíždějí na cizrně, je to fakt individuální.

Nějaké recepty jsou třeba tady:
http://vitakucharka.blog.cz/
http://www.freshness.cz/group/rawrecepty

Ale máš pravdu, moc jich tam neni. Tak se zkus nechat vést svojí fantazií a když vymyslíš nějaký zajímavý receptík, můžeš se o něj s ostatními podělit třeba v té vitakuchařce.

Obávám se, že tabulkami se tu nikdo moc nezajímá, že všichni jíme tak, aby nám bylo fajn. Pro někoho to znamená, že jí jen ovoce, já třeba nedám dopustit na klíčenou pohanku a klíčené luštěniny.

Džusy v krabicích rozhodně neee, pasterizované jsou všechny. Asi většina z nás tady má nějaký odšťavňovač a dělá si vlastní čerstvé. Rozdíl co se zdraví týče je obrovský.

cizrna a tak dál

od Zarathustra » čtv zář 02, 2010 9:14

Od včerejška jsem vitarián. Asi to zní takhle divně, ale setkal jsem se s tím na cestách a tak sem se rozhodl to, alespoň na nějakou dobu, vyzkoušet.

Tak nějak hledám recepty (tyhle stránky dost pomáhají), ale zas tolik jich nenecházím..Každopádně poradil by mi někdo s cizrnou? Měl jsem ji rád už předtím jako pseudo bezmléčný vegetarián, tak bych ji rád nevyřadil - jak na ní? Namočit tak na 12 hodin a pak nějak do salátu? Nebo se zeleným kořením rozmačkat, potažmo jde udělat Hummus z nevařený cizrny?

Předemdík za všechny tipy jak na raw přípravu cizrny, tak na jakýkoli další inspirativní recepty (linky na ně) + hrozně důležitá věc, nějaký tabulku na hodnoty a kolik to člověk za den má sníst? Abych neumřel..věřím že když se to dobře vyvážía naplánuje tak je to v pohodě, ale s hromadou dalších starostí člověk i jíst skoro zapomene

Jo aposlední, co džusy, takový ty v krabicích, mám pocit že i ty lepší jsou pasterizovaný, takže ne-e?Prostě věci co prošli tepelnou úpravou vůbec (a vlastně čaj?)

díky díky

Re: Cizrna - cicer

od hofikos » pát kvě 15, 2009 12:06

Já jím klíčky každý den - jsou mou oblíbenou součástí salátu a cizrna je klíčená moc dobrá.

Re: Cizrna - cicer

od epony » čtv kvě 14, 2009 21:12

kličky jem cca raz týždenne- soja, šošovica, mungo, redkvička, žerucha atd, ale cizrnu este som nejedla ..

Re: Cizrna - cicer

od tristazmista » čtv kvě 14, 2009 13:30

Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
ja mam pevne zaklady ve zralem a dobrem ovoci, vsecko ostatni je spis pritez....

Re: Cizrna - cicer

od Hugo z Hor » stř kvě 13, 2009 23:42

k.winky píše:žádné terno to není :?
To teda opravdu není, moc škrobů - nebrat :wink:

Re: Cizrna - cicer

od Sweetie » stř kvě 13, 2009 22:49

RadkaS píše:
Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
Asi jak pro jakeho vitariana... , ja to tedy jeste nezkousela >:-)
ja taky ne :)

Re: Cizrna - cicer

od k.winky » stř kvě 13, 2009 20:14

žádné terno to není :?

Re: Cizrna - cicer

od Xion » stř kvě 13, 2009 19:53

Hmm, tak ja asi urobim experiment. :-)
Keby som sa dlho neozyval, tak na mna spominajte v dobrom. ;-)

Re: Cizrna - cicer

od RadkaS » stř kvě 13, 2009 1:26

Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
Asi jak pro jakeho vitariana... , ja to tedy jeste nezkousela >:-)

Re: Cizrna - cicer

od Xion » stř kvě 13, 2009 0:02

No ja som mal na mysli nekliceny... len namoceny na 1 den. :-)

Re: Cizrna - cicer

od Panda » úte kvě 12, 2009 22:15

Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.

Cizrna - cicer

od Xion » úte kvě 12, 2009 22:06

Skusal niekto jest surovy, namoceny cicer?
Tu sa ale pise, ze surovy obsahuje nejake jedy, nevie o tom niekto nieco?
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=23133

Nahoru