od Kometa » čtv zář 02, 2010 9:45
Ahoj, gratuluji k tvému rozhodnutí a přeji, ať je pro tebe vitariánství co nejméně komplikované a co nejvíce přínosné.
Cizrnu doporučuji klíčit déle než 12 hodin. Půl dne stačí tak na pohanku, luštěniny potřebují delší čas. Já sama je namáčím na 24 hodin (v průběhu jednou proplachuji) a pak ještě asi 2 dny klíčím, aby opravdu vylezly klíčky. Vyzkoušej si sám, jaká délka klíčků ti chutná nejvíce.
Mně osobně klíčená cizrna nechutná, ačkoli vařenou jsem milovala. Spíš mám ráda čočku a mungo. Ale někteří lidé zas ujíždějí na cizrně, je to fakt individuální.
Nějaké recepty jsou třeba tady:
http://vitakucharka.blog.cz/
http://www.freshness.cz/group/rawrecepty
Ale máš pravdu, moc jich tam neni. Tak se zkus nechat vést svojí fantazií a když vymyslíš nějaký zajímavý receptík, můžeš se o něj s ostatními podělit třeba v té vitakuchařce.
Obávám se, že tabulkami se tu nikdo moc nezajímá, že všichni jíme tak, aby nám bylo fajn. Pro někoho to znamená, že jí jen ovoce, já třeba nedám dopustit na klíčenou pohanku a klíčené luštěniny.
Džusy v krabicích rozhodně neee, pasterizované jsou všechny. Asi většina z nás tady má nějaký odšťavňovač a dělá si vlastní čerstvé. Rozdíl co se zdraví týče je obrovský.
Ahoj, gratuluji k tvému rozhodnutí a přeji, ať je pro tebe vitariánství co nejméně komplikované a co nejvíce přínosné.
Cizrnu doporučuji klíčit déle než 12 hodin. Půl dne stačí tak na pohanku, luštěniny potřebují delší čas. Já sama je namáčím na 24 hodin (v průběhu jednou proplachuji) a pak ještě asi 2 dny klíčím, aby opravdu vylezly klíčky. Vyzkoušej si sám, jaká délka klíčků ti chutná nejvíce.
Mně osobně klíčená cizrna nechutná, ačkoli vařenou jsem milovala. Spíš mám ráda čočku a mungo. Ale někteří lidé zas ujíždějí na cizrně, je to fakt individuální.
Nějaké recepty jsou třeba tady:
http://vitakucharka.blog.cz/
http://www.freshness.cz/group/rawrecepty
Ale máš pravdu, moc jich tam neni. Tak se zkus nechat vést svojí fantazií a když vymyslíš nějaký zajímavý receptík, můžeš se o něj s ostatními podělit třeba v té vitakuchařce.
Obávám se, že tabulkami se tu nikdo moc nezajímá, že všichni jíme tak, aby nám bylo fajn. Pro někoho to znamená, že jí jen ovoce, já třeba nedám dopustit na klíčenou pohanku a klíčené luštěniny.
Džusy v krabicích rozhodně neee, pasterizované jsou všechny. Asi většina z nás tady má nějaký odšťavňovač a dělá si vlastní čerstvé. Rozdíl co se zdraví týče je obrovský.