od RadkaS » stř zář 30, 2009 10:13
Jindra píše:Sweetie píše:jediny dobro co s nima muzes udelat, je vypustit je. jen skodi
Jé je. Prvně Ti poděkuji za názor (Xionovi též) a pak přidám názor svůj: to abych vás teď, holky, Sweetie a Terku pozval někam "na kafe" popovídat si, jak to tedy je. Která máte pravdu? Já doufal, že olivama zase dělám něco pro svý zdraví a když jsou tak dobré... sůl tam je mořská nerafinovaná... Sweetie, prosím Tě, co říkáš na to, co o olivách soudí Lifefood:
http://www.lifefood.eu/strava/susene-olivy-bio.html
Tak, jestli do toho muzu vstoupit, myslim si, ze Sweetie ma rozhodne pravdu a je super, ze je ochotna to tu dokolecka opakovat, je to asi treba >:-) . Jindro, ja mela to stesti, ze v Americe v jednom italskem obchode prodavali cerstve (opakuji -CERSTVE NATRHANE ZE STROMU, nikoliv v marinade), uplne, uplne cerstve a syrove, tak jako prodavaji treba jablka. Tenkrat jsem neodolala, vzala jednu tu olivu a kousla jsem do ni. Vlastne jsem ani poradne do toho titerneho plodiku nekousla, jen jsem se dostala pod povrch slupicky.... Jindro! Bylo to hořký jako blazen!!! Nikdy, nikdy, jsem nic vic hořkého neochutnala! Nedalo se to nechat na jazyku, natoz polknout. Ten zazitek byl tak silnej, ze na to do konce zivota nezapomenu. A je mi jasny, ze takhle hořky plod bych si v prirode nikdy nedala. Nikdy, nikdy, nikdy. Moje zkusenost je v prirode takova, ze plody, ktere jsou v prirode na kerich hořke, nejim, protoze jsou jedovate. A ze jsem jeste nikdy nic tak hořkyho v prirode neochutnala!
Jinak pripoustim, olivy mi taky chutnaji, i kdyz se snazim je vice nekonzumovat, kazdopadne je fajn, vedet pravdu a pak se na zaklade sve svobodne vule rozhodnout
. Olivovy olej bych do sebe uz taky nelila. Nastesti mi to telo mi to dava nekompromisne pocitit, tudiz mam o starost mene, nemusim se na to nikoho ptat, protoze me telo mi vzdycky radilo nejlip
.
[quote="Jindra"][quote="Sweetie"]jediny dobro co s nima muzes udelat, je vypustit je. jen skodi[/quote]Jé je. Prvně Ti poděkuji za názor (Xionovi též) a pak přidám názor svůj: to abych vás teď, holky, Sweetie a Terku pozval někam "na kafe" popovídat si, jak to tedy je. Která máte pravdu? Já doufal, že olivama zase dělám něco pro svý zdraví a když jsou tak dobré... sůl tam je mořská nerafinovaná... Sweetie, prosím Tě, co říkáš na to, co o olivách soudí Lifefood:
http://www.lifefood.eu/strava/susene-olivy-bio.html[/quote]
Tak, jestli do toho muzu vstoupit, myslim si, ze Sweetie ma rozhodne pravdu a je super, ze je ochotna to tu dokolecka opakovat, je to asi treba >:-) . Jindro, ja mela to stesti, ze v Americe v jednom italskem obchode prodavali cerstve (opakuji -CERSTVE NATRHANE ZE STROMU, nikoliv v marinade), uplne, uplne cerstve a syrove, tak jako prodavaji treba jablka. Tenkrat jsem neodolala, vzala jednu tu olivu a kousla jsem do ni. Vlastne jsem ani poradne do toho titerneho plodiku nekousla, jen jsem se dostala pod povrch slupicky.... Jindro! Bylo to hořký jako blazen!!! Nikdy, nikdy, jsem nic vic hořkého neochutnala! Nedalo se to nechat na jazyku, natoz polknout. Ten zazitek byl tak silnej, ze na to do konce zivota nezapomenu. A je mi jasny, ze takhle hořky plod bych si v prirode nikdy nedala. Nikdy, nikdy, nikdy. Moje zkusenost je v prirode takova, ze plody, ktere jsou v prirode na kerich hořke, nejim, protoze jsou jedovate. A ze jsem jeste nikdy nic tak hořkyho v prirode neochutnala!
Jinak pripoustim, olivy mi taky chutnaji, i kdyz se snazim je vice nekonzumovat, kazdopadne je fajn, vedet pravdu a pak se na zaklade sve svobodne vule rozhodnout :P . Olivovy olej bych do sebe uz taky nelila. Nastesti mi to telo mi to dava nekompromisne pocitit, tudiz mam o starost mene, nemusim se na to nikoho ptat, protoze me telo mi vzdycky radilo nejlip :P .