dgm píše:... ten olej, snad, udajne, neprosel pri vyrobe tepelnou upravou ...
tak taky něco o tom oleji.
Kokosový olej KULAU v BIO kvalitě:Složení:100% BIO kokosový olej Extra "Nativ" (přírodní,opak rafinace).Průměrná nutriční hodnota pro 100 ml:kalorická hodnota 3404 kJ/828 kcal.Vláknina 0,0 g,bílkoviny 0,0 g,tuky 92,3 g,cholesterol 0 mg,laurinová mastná kyselina 36,8 g,jedno a vícesytné kyseliny 5,6 g,vícenásobné sycené mastné kyseliny 0,1 g,nasycené mastné kyseliny 86,6 g.Vyrobeno a baleno v Thajsku.Objem 473 ml.
- KULAU olej je 100% biologický,přírodní
- KULAU olej je bez barviv a bez konzervantů
- KULAU olej je bez cholesterolu
- KULAU olej je lehce stravitelný
- KULAU olej posiluje imunitní systém
- KULAU olej obchoduje fair
- KULAU olej šetří naše životní prostředí
Kokosový olej KULAU informace:Celý proces,od utržení kokosu po zabalení oleje trvá jen několik hodin.Proto si olej zachovává nádhernou vůni a výživné hodnoty.Do tekutého skupenství přechází při teplotě nad 24°C.Panenský olej z kokosové dužiny je získáván bez tepelné úpravy.V posledních letech se těší stále větší oblibě kvůli svým přínosům pro zdraví.Je to také díky jeho složení z MCT (medium chain triglycerides) - nasycené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem.
Kokosový olej jako potravina:
- má lahodnou chuť
- pomáhá eliminovat kvasinky,bakterie a viry
- velmi snadno se tráví
- neobsahuje cholesterol
- pomáhá při hypoglykémii
- má vysokou tepelnou stabilitu
Kokosový olej obsahuje asi 45% mastné kyseliny laurové,zbytek tvoří hlavně kyseliny kaprová,kaprylová a myristová.Všechny kyseliny mají schopnost narušit lipidové membrány kvasinek,bakterií a virů.Fungují tedy jako přírodní antibiotika.Neobyvyklé je,že trávení kokosového oleje se podobá spíše sacharidům.Nepotřebuje žluč ani enzymy slinivky a rozkládá se na glukózu - zdroje energie pro organismus.Na rozdíl od jiných tuků se proto neusazuje v těle.Tráví se ale přeci jen pomaleji než sacharidy a dodává energii organismu postupně.Právě proto kokosový olej doporučují dietologové lidem,kteří mají problémy s hypoglykémií.Olej totiž vyrovnává náhlé kolísání hladiny cukrů v krvi.Pár lžiček oleje tak dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin,což je ideální při redukčních dietách.Takto se lze během snížení nadváhy vyhnout neustálým choutkám na jídlo.
Kokosový olej a nadváha:Panenský kokosvý olej je nyní hojně používán jako doplněk stravy při redukci tělesné váhy.Ač se zdá neuvěřitelné,že tuk pomáhá při hubnutí,zkušenosti jsou evidentní.Jedním z velkých problémů je JO - JO efekt.Sttistiky jsou neúprosné.Většina těch,jimž se podaří zhubnout,svoji váhu opět naberou a k tomu ještě něco navíc.Mnoho lidí je schopno držet nějakou dobu dietu,ale po čase ztratí výdrž.Jejich organismus si mezitím zvykne s omezeným přísunem jídla "šetrněji hospodařit",a potom je schopné ze stejného přísunu potravy ukládat ještě více tuku do zásoby.Navíc jednou z tendencí je při dietě omezit konzumaci tuku na minimum.Ale to je další vratký bod diety.Tuk má ve výživě významnou roli.Tělo ho pro svou činnost potřebuje.Kokosový olej má menší energetickou hodnotu než ostatní tuky.Jeho trávení také probíhá odlišně.Olej stimuluje tělesný metabolismus k "vyšším obrátkám" a tak pomáhá spalovat víc energie.Navíc nezatěžuje štítnou žlázu,jejíž hormony jsou pro vyvážený metabolismus zásadní.Není přitom nijak složité kokosový olej do jídelníčku zařadit,a také nahradit jím běžné rostlinné tuky při vaření.
Kokosový olej a péče o tělo:
- má nádhernou jemnou vůni
- je to nejlepší olej na masáže
- zvláčňuje a chrání pokožku
- je skvělý po opalování a po holení
Panenský kokosový olej má další přednosti - je dokonalý jako pleťový a tělový olej,ideální také pro suchou a citlivou pokožku.V zimě ochrání pleť a rty před mrazem,v létě pečuje o kůži po opalování.Má přitom zvláštní schopnost regererovat pokožku při spálení.Jeho složení je blízké tukům v pokožce,která proto olej ochotně přijímá a využívá.Kvůli těmto vlastnostem a nádherné vůni patří čistý kokosový olej mezi nejlepší masážní přípravky vůbec.Už prastaré texty z Asie zmiňují použití kokosového oleje při exotických radovánkách a masážích.
Doporučení:Pokud potřebujete olej v tekutém čirém stavu (masáže,vaření....) - uchovávejte jej při teplotě nad 25°C - nad 25°C přestává mít tuhou konzistenci (taje) - není vadou produktu.Pokud potřebujete tuhý olej (na vaření,pomádu na rty....) vložte jej do lednice - olej ztuhne,stane se neprůhledný a bílé barvy.
[quote="dgm"]... ten olej, snad, udajne, neprosel pri vyrobe tepelnou upravou ...[/quote]
tak taky něco o tom oleji.
Kokosový olej KULAU v BIO kvalitě:Složení:100% BIO kokosový olej Extra "Nativ" (přírodní,opak rafinace).Průměrná nutriční hodnota pro 100 ml:kalorická hodnota 3404 kJ/828 kcal.Vláknina 0,0 g,bílkoviny 0,0 g,tuky 92,3 g,cholesterol 0 mg,laurinová mastná kyselina 36,8 g,jedno a vícesytné kyseliny 5,6 g,vícenásobné sycené mastné kyseliny 0,1 g,nasycené mastné kyseliny 86,6 g.Vyrobeno a baleno v Thajsku.Objem 473 ml.
- KULAU olej je 100% biologický,přírodní
- KULAU olej je bez barviv a bez konzervantů
- KULAU olej je bez cholesterolu
- KULAU olej je lehce stravitelný
- KULAU olej posiluje imunitní systém
- KULAU olej obchoduje fair
- KULAU olej šetří naše životní prostředí
Kokosový olej KULAU informace:Celý proces,od utržení kokosu po zabalení oleje trvá jen několik hodin.Proto si olej zachovává nádhernou vůni a výživné hodnoty.Do tekutého skupenství přechází při teplotě nad 24°C.Panenský olej z kokosové dužiny je získáván bez tepelné úpravy.V posledních letech se těší stále větší oblibě kvůli svým přínosům pro zdraví.Je to také díky jeho složení z MCT (medium chain triglycerides) - nasycené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem.
Kokosový olej jako potravina:
- má lahodnou chuť
- pomáhá eliminovat kvasinky,bakterie a viry
- velmi snadno se tráví
- neobsahuje cholesterol
- pomáhá při hypoglykémii
- má vysokou tepelnou stabilitu
Kokosový olej obsahuje asi 45% mastné kyseliny laurové,zbytek tvoří hlavně kyseliny kaprová,kaprylová a myristová.Všechny kyseliny mají schopnost narušit lipidové membrány kvasinek,bakterií a virů.Fungují tedy jako přírodní antibiotika.Neobyvyklé je,že trávení kokosového oleje se podobá spíše sacharidům.Nepotřebuje žluč ani enzymy slinivky a rozkládá se na glukózu - zdroje energie pro organismus.Na rozdíl od jiných tuků se proto neusazuje v těle.Tráví se ale přeci jen pomaleji než sacharidy a dodává energii organismu postupně.Právě proto kokosový olej doporučují dietologové lidem,kteří mají problémy s hypoglykémií.Olej totiž vyrovnává náhlé kolísání hladiny cukrů v krvi.Pár lžiček oleje tak dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin,což je ideální při redukčních dietách.Takto se lze během snížení nadváhy vyhnout neustálým choutkám na jídlo.
Kokosový olej a nadváha:Panenský kokosvý olej je nyní hojně používán jako doplněk stravy při redukci tělesné váhy.Ač se zdá neuvěřitelné,že tuk pomáhá při hubnutí,zkušenosti jsou evidentní.Jedním z velkých problémů je JO - JO efekt.Sttistiky jsou neúprosné.Většina těch,jimž se podaří zhubnout,svoji váhu opět naberou a k tomu ještě něco navíc.Mnoho lidí je schopno držet nějakou dobu dietu,ale po čase ztratí výdrž.Jejich organismus si mezitím zvykne s omezeným přísunem jídla "šetrněji hospodařit",a potom je schopné ze stejného přísunu potravy ukládat ještě více tuku do zásoby.Navíc jednou z tendencí je při dietě omezit konzumaci tuku na minimum.Ale to je další vratký bod diety.Tuk má ve výživě významnou roli.Tělo ho pro svou činnost potřebuje.Kokosový olej má menší energetickou hodnotu než ostatní tuky.Jeho trávení také probíhá odlišně.Olej stimuluje tělesný metabolismus k "vyšším obrátkám" a tak pomáhá spalovat víc energie.Navíc nezatěžuje štítnou žlázu,jejíž hormony jsou pro vyvážený metabolismus zásadní.Není přitom nijak složité kokosový olej do jídelníčku zařadit,a také nahradit jím běžné rostlinné tuky při vaření.
Kokosový olej a péče o tělo:
- má nádhernou jemnou vůni
- je to nejlepší olej na masáže
- zvláčňuje a chrání pokožku
- je skvělý po opalování a po holení
Panenský kokosový olej má další přednosti - je dokonalý jako pleťový a tělový olej,ideální také pro suchou a citlivou pokožku.V zimě ochrání pleť a rty před mrazem,v létě pečuje o kůži po opalování.Má přitom zvláštní schopnost regererovat pokožku při spálení.Jeho složení je blízké tukům v pokožce,která proto olej ochotně přijímá a využívá.Kvůli těmto vlastnostem a nádherné vůni patří čistý kokosový olej mezi nejlepší masážní přípravky vůbec.Už prastaré texty z Asie zmiňují použití kokosového oleje při exotických radovánkách a masážích.
Doporučení:Pokud potřebujete olej v tekutém čirém stavu (masáže,vaření....) - uchovávejte jej při teplotě nad 25°C - nad 25°C přestává mít tuhou konzistenci (taje) - není vadou produktu.Pokud potřebujete tuhý olej (na vaření,pomádu na rty....) vložte jej do lednice - olej ztuhne,stane se neprůhledný a bílé barvy.