Mouka

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Mouka

Re: Mouka

od cepheus » úte zář 09, 2014 20:35

A no ne, na palici mysleno s tema vlockama :D .. jinak souhlas, pecivo + maso, brambory + maso atd. (coz se bezne kombinuje a konzumuje) je tzv. "hnilobna" kombinace.
Maso jde u cloveka strevama pomalu a s tim i to ostatni a pak to muze mit neblahy vliv.
Uvazujes spravne, z neceho to v CZ tak hojne urcite mame:).

Mouka

od Janek » úte zář 09, 2014 18:04

Okok... Kdyz bude chtit vitarian ovesnou mouku, kde sezene v kramu oves? Kde se dozvi, ze to je na pare pri 120oC zpracovane? Poto muj post... K uvaze.

Proc lidi dlabou "cerealie"? Mysli si jak je to "vita" a zdrave :)

Lidi tady nikdi nepochopil polemiku korelace cesi - mouka - tlusty strevo? Tak jsem asi na palici.

Re: Mouka

od cepheus » úte zář 09, 2014 17:09

Ty uz snad jsi Jendo na palici - proc bych mlel ovesny vlocky na mouku a neuvaril si z nich rovnou kasi ? :?
Pecivo jim kdyz mam na ne chut a jen cerstvy, jim vsecko s durazem na vita, ale to uz jsem tu nekde rikal asi osmnactkrat:).

Mouka

od Janek » úte zář 09, 2014 16:54

Blbost, nektera zrna mohou byt zpracovana za tepla, treba vlocky a pohanka, kdyz udelas mouku, tak... A ono to na obalu ani nemusi byt uvedeno...

Radsi napis, jak casto a jake pecivo jis...

Ja si dal po par mesicich jeden rohlik ;-)

Re: Mouka

od cepheus » úte zář 09, 2014 16:52

Janek píše:1. Dotaz byl na to, co si myslite o mouce, zda mouka (a jaka) je raw (ze pecivo neni raw je snad jasne)
2. Jakoze vsichni co tady jsou, nejedli roky zadne pecivo a nikdo v jejich domacnosti? Tak jo:-)
1. Raw je UPLNE kazda mouka, nez ji tepelne zpracujes - aspon se do toho slovniku podivej :idea: .

Re: Mouka

od ajla » úte zář 09, 2014 14:39

1. Jsem ti odpověděla, že pokud by chtěli vita používat mouku např pro pizzu, různé placky a dortíky, tak volí mleté ořechy případně pohanku, amarant, quinou, co nejsou obilniny.
2. Jistě jedli, ale neradi, protože to není raw a přečti si někde o lepku, tepelném zpracování obilí a nepříznivém šlechtění. No a těžko se sežene chleba bez chemických aditiv. /pst: čerstvý s kokosovým "sádlem" a cibulkou je někdy moc dobrý :) /

Mouka

od Janek » úte zář 09, 2014 14:22

1. Dotaz byl na to, co si myslite o mouce, zda mouka (a jaka) je raw (ze pecivo neni raw je snad jasne)
2. Jakoze vsichni co tady jsou, nejedli roky zadne pecivo a nikdo v jejich domacnosti? Tak jo:-)

Re: Mouka

od ajla » úte zář 09, 2014 13:40

To snad nemyslíš vážně, každý vitarián se snaží hned na začátku zbavit chleba, pečiva a lepku.

Re: Mouka

od cepheus » úte zář 09, 2014 13:10

Jak muze byt pecivo v souladu s raw ? Blbe polozena otazka.
https://translate.google.cz/#en/cs/raw (syrovy)

Re: Mouka

od Janek » úte zář 09, 2014 12:02

Mouky jahlove jsou plne dve kucharky A.Hyzove...

V zahranici se pry prodava samotny lepek jako aditivum a mouk se prodava tak 1-2 na kramu, zadnych 5-8 druhu jako u nas.

Ptal jsem se, zda jite pecivo, jak casto, zda si pečete (vloni jsem pekl v domaci pekarne).

Re: Mouka

od cepheus » úte zář 09, 2014 11:44

Jak to ? Vzdyt je RAW - "syrova" (dokud ji neupeces) :D.

Re: Mouka

od jans » pon zář 08, 2014 21:19

Mouka mi nepřijde moc vita, když už tak nějakou bezlepkovou mandlovou, ale s vita to fakt nemá moc společného.

Re: Mouka

od ajla » pon zář 08, 2014 18:21

Proč zrovna mouka na raw. Víš, že většina vitariánů obilí nejí. Dělá se ještě ze semen pohanky a luštěnin. Pro vita snad pohanka, amarant, quinoa a pak např. cedrová, která vzniká z cedrových semínek po lisování oleje za studena. Lepší je jíst rovnou oříšky.

Mouka

od Janek » pon zář 08, 2014 14:41

Jakou konzumujete mouku? Je to v souladu s RAW?

Mouky jak je zname, ve svete pry moc na regalech obchodu neexistuji, nemaji tam tolik druhu, jako v CR...

Stejne tak nedlabou pry tolik peciva jako v CR... Dle Jidlo sro na streamu snad neco pres 110kg/rok, nepamatuji si to presne...

Muzete se k tomu Vy zijici mimo CR vyjadrit? Jak je to s nabidkou mouky na regalech a v jakych statech?

Placnu mozna uplny nesmysl, ale co kdyz premira konzumace i mouky v CR, stoji za vyskytem rakoviny tlusteho streva v CR (pry jsme prvni na svete), streva to lepi, uz slovo lepek = lepi strevo, takze nejaka souvislost by tu byt mohla :-)

Takze, jakou mouku a za jakou cenu za kg kupujete... Piste, diskutujte...

Nahoru