od ajla » čtv kvě 22, 2014 11:27
Po namočení nabobtnají taky mandle, ale když je pak zasadíš, tak nevyrostou. A loupání nebrání klíčení. Tomu brání právě různá chemie a extrémní teplota. Kdysi jsme zaseli mák, len (mák, len a sezam jsem teď nezkoušela klíčit), kmín, majoránku, fenykl koriandr (normálně z obchodu - zakoupené jako koření ) a vyrostly rostlinky. Mandle, lískáče, vlašáky, kešu, makadamy... vše je upraveno tak, aby neklíčily kvůli trvanlivosti. Nebo myslíš, Jindříšku, že Terka prodává kešu s dráždivým olejem? (text z wikipedie: Osemení obsahuje velké množství kardolu, což je smolnatý olej, který při manipulaci dráždí pokožku a před konzumací se z jedlých částí (ořechů) odstraňuje zahříváním (pražením).)
Po namočení nabobtnají taky mandle, ale když je pak zasadíš, tak nevyrostou. A loupání nebrání klíčení. Tomu brání právě různá chemie a extrémní teplota. Kdysi jsme zaseli mák, len (mák, len a sezam jsem teď nezkoušela klíčit), kmín, majoránku, fenykl koriandr (normálně z obchodu - zakoupené jako koření ) a vyrostly rostlinky. Mandle, lískáče, vlašáky, kešu, makadamy... vše je upraveno tak, aby neklíčily kvůli trvanlivosti. Nebo myslíš, Jindříšku, že Terka prodává kešu s dráždivým olejem? (text z wikipedie: Osemení obsahuje velké množství kardolu, což je smolnatý olej, který při manipulaci dráždí pokožku a před konzumací se z jedlých částí (ořechů) odstraňuje zahříváním (pražením).)