od Jindra » ned čer 17, 2012 7:00
venclík píše:ravima píše:Ano, čerstvé domácí vločky jsou o něčem jiném. Ale když už obilí, tak přijatelná vitariánská úprava je pouze klíčení celých zrn.
No, to snad ne.
Já mám zrní rozdělený takto:
-vhodné ke klíčení: čočka, hrách, mungo, pšenice
-ke šrotování: oves, pohanka
-nevyužitelná: ječmen (pivo), žito
-olejnatá multifunkční
A proč ne, venclíku, věta
Ale když už obilí, tak přijatelná vitariánská úprava je pouze klíčení celých zrn je podle mne zcela OK, ikdyž teda podle mne obilí jíst vůbec nemáme, ale když už někdo "musí", pak klíčené.
Slovem "zrní" se - aspoň teda PMN - obvykle míní obilniny obecně a Tys tomu teda dal, smíchals kdeco: čočka, hrách, mungo, pohanka, olejnatý semínka - neházel bych luštěniny do jednoho pytle se zrním :)
no jen můj názor, jsem strojař a tohle není moje silná stránka ;-)
[quote="venclík"][quote="ravima"]Ano, čerstvé domácí vločky jsou o něčem jiném. Ale když už obilí, tak přijatelná vitariánská úprava je pouze klíčení celých zrn.[/quote]No, to snad ne.
Já mám zrní rozdělený takto:
-vhodné ke klíčení: čočka, hrách, mungo, pšenice
-ke šrotování: oves, pohanka
-nevyužitelná: ječmen (pivo), žito
-olejnatá multifunkční[/quote]
A proč ne, venclíku, věta [i]Ale když už obilí, tak přijatelná vitariánská úprava je pouze klíčení celých zrn[/i] je podle mne zcela OK, ikdyž teda podle mne obilí jíst vůbec nemáme, ale když už někdo "musí", pak klíčené.
Slovem "zrní" se - aspoň teda PMN - obvykle míní obilniny obecně a Tys tomu teda dal, smíchals kdeco: čočka, hrách, mungo, pohanka, olejnatý semínka - neházel bych luštěniny do jednoho pytle se zrním :)
no jen můj názor, jsem strojař a tohle není moje silná stránka ;-)