raw chlebiky

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: raw chlebiky

Re: raw chlebiky

od miselka00 » ned úno 14, 2016 10:18

Ano, su skvele :)

Raw bakers: raw chlebiky

od Ozeki » pát úno 12, 2016 3:59

Uz jste ochutnali tyhle raw - chlebiky?

RAW CHLÉB OD RAW BAKERS
https://www.startovac.cz/projekty/rawbakers/

Jedny z nejuspesnejsich projektu na startovaci, zajimave... (ve srovnani s tim, kdy si jisty zakladatel jisteho vitarian cz webiku pujcil 11 melounu - (na co vlastne?) - a skoncil v ... bankrotu...

Edit: nejak se to ale zdrzelo:
https://www.startovac.cz/projekty/rawbakers/novinky/

Re: raw chlebiky

od Pepe » čtv říj 01, 2015 11:35

Ziadne semena nieje dobre pomliet ani mixovat a nasledne susit. Kazde semeno oxiduje podla zlozitosti vazby a ked sa susi v susicke, niekolko nasobne sa zavzdusnuje + teplota.
Vazbu zmesi pomaha drzat ako tu uz pisali lanove a chia. Osobne pred susenim pridam chia, pockam 10 min a ked je zmes riedka znovu pridam chia.
Zmes si robim jednoducho z odpadu co odstavim, mrkva, cvikla, uhorky, zihlava-pokriva a ine bylinky, cibula, cesnak, chili kto ma rad pikantne, a mnoho dalsich, vsetko rozne kombinujem, odpad dam do vaukovej nadoby na pumpicku, cize odkladam a do 2 dni vyberiem z chladnicky, ak mam malo zmesi tak si odstavim mrkvu, mixnem vo Vitamixe s troskou vody, pomozem aj pridavnou tyckou-pechovadlom, nasledne okorenim kde cim, je to super lebo zmes znesie dost korenia, byliniek co mam nasusene, chlebik ma potom intenzivnesiu chut, pridam black salt (ciernu himalajsku sol ta je 1 v soli) a sup ho do susicky. K salatom je to pecka, keby som dal tolko korenia (korenie nema len chutovy efekt ale aj liecivy a mnoho zlozkovy pre organizmus) do salatu co je v chlebiku, asi by som nedal ten salat s tolkym korenim a tolko druhmi, salat uz nesolim. Niekto tu pisal ze nepokusu sa lanove semienka, je to omyl, skuste si zobrat susto chlebika pozut do doby pred prehltnutim a uvidite pri vypluvnuti ze je to naozaj na kasu. Na cesty si zbalim nejaku zeleninku a pochrumem spolu aj z chlebikmi, telo si vypyta dohydratovanie ak potrebuje.

Re: raw chlebiky

od cepheus » ned pro 29, 2013 23:30

U bezzubyho zadnej :D, zubatej pomele zubama, jednoduchy jak facka:).

Re: raw chlebiky

od RADU » sob pro 28, 2013 23:14

Jaký smysl má dělat placky z nepomletého lněného semínka které projde zažívacím ústrojím bez užitku nestrávené.

Re: raw chlebiky

od Jindra » pon pro 23, 2013 19:09

.
Devana, děláme lněnky už dlouho, naše zkušenosti Ti pomohou:

- pečicí papír neber bílý (lepí se), používej ten hnědý, on nelepí,

- směs dělej mnohem hustší, neboj se, drží pak tvar a je usušená výrazně rychleji. Je jasné, že teď máš směs zbytečně řídkou. Dej vody jen minimum, aby se to tak tak slepilo, stačí to.

Ať se daří ;-)

Re: raw chlebiky

od MarTu » pon pro 23, 2013 18:46

Ak pridáte chia semiačka, hmota drží lepšie pokope. Odporúčam :)

Re: raw chlebiky

od Devana » stř dub 03, 2013 19:38

Ahojte, mam niekolko problemov so susenymi lanovymi plackami.
Na plechu sa pri prirodzenym susenim pri bytovej teplote prilepia na papier, a je to nejedle..tak som si kupila susicku potravin, no na tych sitach to pretekaaa cize je to na nic.. som nestastnaaa...((((
Poradite? Dakujem.

Re: raw chlebiky

od kulina » sob kvě 14, 2011 11:50

buc11 píše:domnívám se, že nepřesáhne a daný chlebíkový materiál, se již znehodnotí jen sušením, nikoliv teplotou
Ahoj buc, ... čo by si mi odporučil Ty namiesto klasického chleba. Teraz som robila 2x raw chlieb z 8hodín namocenych lanovych semiacok, slnecnicovych semiacok, olivového oleja, byliniek a stipku soli, nič som nemixovala len zmiešala a na tenko rozlozila na papier.... dala vysusit na slniecku na 36hodín, resp. kým nevyschol úplne. S priateľom sme ešte stále závisláci na chlebe ako na niecom, na co mozes dat kopec zeleninky trochu masielka a zbastit to. :delicacy: Je ešte nejaká varianta ako náhrada chleba, ktorú by si mi poradil? Ďakujem

Re: raw chlebiky

od buc11 » stř kvě 11, 2011 7:49

kulfina píše:Ahojte všetci....mám otázku. Niektorí tu píšete, že sušíte na slniečku....keď sa na ten chlebík poriadne slniečko oprie, nepresiahne teplota aj 50°C ? Nemám sušičku a hľadám alternatívu "napiecť" chlebík a keďže sa už u nás doma nekúri, tak na slnku by to bolo fajn a zadarmo :) Mohli by ste mi prosím poradiť? Ďakujem
domnívám se, že nepřesáhne a daný chlebíkový materiál, se již znehodnotí jen sušením, nikoliv teplotou

Re: raw chlebiky

od kulina » pon kvě 09, 2011 12:42

Ahojte všetci....mám otázku. Niektorí tu píšete, že sušíte na slniečku....keď sa na ten chlebík poriadne slniečko oprie, nepresiahne teplota aj 50°C ? Nemám sušičku a hľadám alternatívu "napiecť" chlebík a keďže sa už u nás doma nekúri, tak na slnku by to bolo fajn a zadarmo :) Mohli by ste mi prosím poradiť? Ďakujem

Re: raw chlebiky

od s.arik » úte dub 13, 2010 7:07

No jo, ale když ty placky z drtě až mouky chutnají o 100% lépe než ty z celého semene :(
Že bych se stala frutariánkou a měla po problémech? :) Na to asi nemám, ne hned.

Re: raw chlebiky

od Annawa » pon dub 12, 2010 21:51

Ahoj, recept vypadá moc dobře, ale opravdu nedoporučuju mlet lněné semínko a dávat to sušit, dochází velmi rychle k oxidaci (během čtvrt hodiny), protože lněný olej má jednoduchou vazbu...ale já dělám to, že lněné semínko namočím na noc a ono do ráno půstí šlem, který potom placku krásně drží..zrovna tak ostatní semínka...je o tom, abychom si na na druhou stranu neubližovali :-)...

Re: raw chlebiky

od epony » pon dub 12, 2010 13:51

pri kovovom podklade sa mi na plackach z mleteho lanu urobila "škvrnitá mapa" a chuť bola taká kovová / medzi plackami a plechom bol papier/ ale ked som to dala na keramicky tanier, škvrny ani pachuť sa neobjavili..podla všetkeho, vy mate na mysli niečo iné

Re: raw chlebiky

od s.arik » pon dub 12, 2010 1:03

všechno přeci oxiduje na vzduchu ne? :o
hodila jsem o tom zrovna dnes pár slov u LF stánku a je mi to "líto", ale placky z mletého lnu budu dělat nadále, protože jsou pořád raw a chutnají neodolatelně :)

Re: raw chlebiky

od epony » sob dub 10, 2010 19:44

môj nový recept na raw chlebíky:

namočená slnečnica
namočený ľan
trochu morskej soli
koriander
sušené rajčiny
nadrobno nakrajaná cibulka

Všetko mixneme ručnýcm mixerom, dáme sušiť na papier. Ja osobne dehydrator nemám, tak suším na slniečku. Ak ich dám sušiť večer na balkon, chlebíky sú hotové na druhý den večer. :)
(btw, Jindra, ak pri sušení nepoužiješ kovový podklad, nezoxiduje ti to..to je moja skusenost..)

Re: raw chlebiky

od Yeff » stř dub 07, 2010 19:46

sorry píše:A toto papáš na miesto chleba? A ako často?

teď už moc často ne, ze začátku jsem je baštil abych nějak nahradil pečivo, letos jsem je ještě nedělal, už jsem si zvykl jíst převážně jen ovoce a kvečeru salát, ze začátku jsem potřeboval něco křupavýho protože mi přišlo že jím samý vodový věci... ale časem to prostě vymizelo a placky už nerobím

Re: raw chlebiky

od Jindra » stř dub 07, 2010 12:01

Hugo z Hor píše:Během sušení se určitě nezkazí. Ovšem pravda jest, že placky z mletého lnu uchovávám maximálně 14 dní (málokdy mně várka vydrží déle než týden), pak už můžou žluknout.
Člověče toto se mi vůbec nezamlouvá. Jakmile len nameleš, oxiduje během pár desítek minut a pak teda chudáci játra. Já bych to takhle nedělal. Jak píše Míra, ne mletý, jen máčený...

Re: raw chlebiky

od sorry » stř dub 07, 2010 11:34

A toto papáš na miesto chleba? A ako často?

Re: raw chlebiky

od Yeff » pon úno 22, 2010 21:28

No zrovna ty co jsou na tý fotce tak jestli si vzpomínám tak to je lehce pomixovaný lněný semínko, rozmixovaný para ořechy, himalajská sůl, majoránka. => vznikne taková sypká směs, a pak zvlášť jsem si rozmixoval tušímže rajčata, česnek, cibuli a tuhle kašovitou směs smíchal s tou původní, přidal špenátový listy na nudličky, vzniklo takový jakoby těsto, a z toho do formičky udělal ty chlebíky... snad je to všechno. :wink:

Re: raw chlebiky

od Liuska » čtv úno 18, 2010 17:05

Yeff píše:Ahoj :wink: Já tu hmotu vetřu v tenké vrstvě vždycky do tvořítek na cukroví, sušičku nemám tak to suším nad topením, a druhý den se dají baštit normálně. zatím se mi teda nestalo že by se to zkazilo či zkyslo...

Obrázek

Yeff, tvoje chlebiky vyzeraju krasne :) dal by si mi prosim recept? Dakujem

Re: raw chlebiky

od Hugo z Hor » ned úno 07, 2010 0:42

Během sušení se určitě nezkazí. Ovšem pravda jest, že placky z mletého lnu uchovávám maximálně 14 dní (málokdy mně várka vydrží déle než týden), pak už můžou žluknout.

Re: raw chlebiky

od Yeff » sob úno 06, 2010 17:07

Ahoj :wink: Já tu hmotu vetřu v tenké vrstvě vždycky do tvořítek na cukroví, sušičku nemám tak to suším nad topením, a druhý den se dají baštit normálně. zatím se mi teda nestalo že by se to zkazilo či zkyslo...

Obrázek

Re: raw chlebiky

od mira » sob úno 06, 2010 2:23

Musíš to zozetřít v co nejtenčí vrstvě, třeba na pečící papír a sušičku
na nejmenší stupeň, kolem 40 st.C a za asi 4 hodiny to je jedlé, ale
z nemletého, předem namočeného.

raw chlebiky

od Liuska » stř úno 03, 2010 22:50

Ahojte vitariani, mam na vas otazocku, snad mi budete vediet poradit. Som vegetarianka a chcela by som zvysit postupne podiel surovej stravy vo svojom jedalnicku a tak ma zaujali raw chlebicky. Vsimla som si ale, ze vacsinou do nich idu pomlete lanove semienka a nasledne sa to musi susit bud na radiatore, v rure, ci v susicke. A trocha sa toho bojim, ci ten pomlety lan sa nepokazi pocas toho susenia.

Dakujem velmi pekne a prajem vela zdravicka :) m:-)

Nahoru